top of page
Buscar
  • Foto del escritorMireia Vilà Salarich

COL·LECCIÓ ELEMENT FUSTA: creixement personal

La fusta, com la resta d'elements, convida al creixement personal. És una gran metàfora de valors i actituds que pots fer servir al teu favor.

Aquesta és la voluntat d'aquest post: ser una proposta per al teu creixement perquè tu la transformis i puguis volar amb les teves ales.


LA FUSTA

a. S'associa al caràcter en positiu o en negatiu (vegeu el post inicial). Ens convida a reflexionar sobre nosaltres.

b. S'associa amb una època de l'any. Implica connectar-se amb el present.

c. Permet aprofundir en la consciència del seu valor: com a símbol, com a material creador... Què tinc de fusta al meu voltant? Quin valor li dono?


LA LLENYA

S'aconsegueix de convertir la fusta en trossos manipulables amb una finalitat concreta, normalment cremant-la.

I. La llenya se sol fer, a Catalunya, a l'hivern. Es fa tallant trossos de la fusta que ha estat collida i reservada (tapada) l'any anterior. Has fet mai llenya?

II. Per fer llenya necessites eines (xarrac, serra, mall...). Quines eines tens al teu abast? Les has fet servir mai? Com faries llenya?

III. Has provat mai de tallar llenya verda? Segurament no podràs, ja que la gran hidratació del material podria fer rebotar, per exemple, el mall.

IV. Per tallar llenya cal senderi (no fer-se mal), consciència (gratitud per la llenya que s'obté de la fusta) i acció (un cop sec en el lloc adequat).


EL LLENYER

1. És el lloc on es guarda la fusta. Pot estar ple o buit. Pot estar endreçat o desendreçat.

2. El llenyer se sol omplir a l'hivern després de tallar la fusta que s'ha reservat a tal efecte l'any anterior. Per tant el llenyer no s'omple de l'ara, sinó de la tasca de l'any anterior. Així mateix, per tal de garantir-ne el proveïment, un cop s'ha tallat la fusta se n'ha de collir per tal de poder-la deixar, tapada i protegida, assecant-se per a l'any següent.


T'ANIMES A REFLEXIONAR?

  • Què em suggereix aquesta imatge?

  • L'origen de la imatge:

Aquest tronc tallat té moltes marques de mall. És el primer tronc que vaig aconseguir partir pel mig quan aprenia a tallar llenya.

Per mi simbolitza una experiència nova feta de molts fracassos (fixa't en els cops de mall que hi ha a la part superior del tronc). Hi va haver molts moments en què ho volia deixar estar, pensava que no podia, però no ho vaig fer.

A dia d'avui tallar fusta per al llenyer és un acte de felicitat, de gratitud, i una tasca del dia a dia que faig amb energia, força i consciència!2 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page